Funderingar under avdelningen Ologiskt
Jag har tagit tag i mig själv litegrann nu, och bestämt mig för att börja prova nya saker. Två veckor har jag hållit på, och hittills har jag provat:
Kronärtskockshjärta (på pizza, gott!)
Mild sås på kebab (mesigt)
Vegetarisk wrap på mcdonalds (Det känns lite skamligt att rekommendera Mcdonalds, men den var faktiskt god!)
Mörk choklad med hasselnötter (Gott!)
Göra egen kantarellsås med svarta vinbär (smakade spya tills mamma kom och redde upp situationen)
Ett nytt vin som jag inte minns namnet på (Smakade vin...)
Börjat läsa Sankta Psyko av Johan Theorin (Ny författare för mig)
Club sandwich på Törners (Bäst hittills)
När jag åt den där club sandwichen, det var förövrigt igår, så började jag fundera lite på en sådan där språklig grej. För er som inte vet det så tycker jag att språkrelaterade grejer är jätteroligt och intressant. Med språkliga grejer menar jag ord, uttryck, nya ord, gamla ord, kreativa kombinationer av nya och gamla ord/uttryck, dikter, rim, ja helt enkelt typ allt som har med språk att göra. Ord- och uttrycksrelaterade skämt såsom "vart tog vägen vägen, är vi ute på en åker och åker" och "man skall inte kasta bäver i trähus" är för mig en outsinlig källa till fantastisk humor. Så, nu har jag officiellt kommit ut ur garderoben med mitt allra mest nördiga intresse. Skönt.
Nåja, det jag funderade på var varför i hela friden pålägget på en pizza heter fyllning, medan pålägget på en macka alltid heter pålägg, även om det är en macka som man alldeles uppenbart fyller med pålägg, typ baguette eller fralla? Hur ologiskt är inte det?
Kommentarer
Trackback